Geef je paard meer ontspanning met een rustgevend masker

Geef je paard meer ontspanning met een rustgevend masker

Paarden kunnen schrikkerig zijn. Bijvoorbeeld als ze zich op vreemd terrein bevinden. Het is natuurlijk nooit fijn als je paard plotseling erg nerveus wordt, maar vooral tijdens een wedstrijd kan dat vervelende gevolgen hebben. Herkenbaar? Dan zijn de innovatieve producten van het Amerikaanse merk Fenwick misschien iets voor jouw paard: maskers, vliegenmutsen en oorpluggen waardoor je paard meer ontspanning en focus vindt. Geheel natuurlijk, dus zonder doping! Goed om te weten: de vliegenmuts mag altijd op concours gedragen worden, de maskers op de meeste wedstrijden. Tijd om meer uit te zoeken over deze innovatieve, nieuwe producten.

Kalmerend focusmasker

Het kalmerende masker van Fenwick is natuurlijke manier om je paard te helpen te ontspannen en meer gefocust te zijn. Het masker maakt handig gebruik van de huidwarmte van je paard. Deze huidwarmte wordt namelijk omgezet in infraroodstralen die weerkaatst worden. Hierdoor ervaart je paard een onderhuidse opwarming die resulteert in meer concentratie en meer rust. Het effect? Een paard dat minder snel schrikt en meer gefocust is tijdens bijvoorbeeld de dressuur of tijdens het springen.

Hoe werkt een Fenwick-masker?

Het Fenwick-masker heeft een natuurlijke werking. Het is gebaseerd op het idee dat Far Infrared Rays (FIR) in combinatie met negatieve ionen een heilzaam effect hebben op het cardiovasculaire systeem van je paard. Het stimuleert de bloedsomloop en de stofwisseling, waardoor allerlei positieve processen in het lichaam in gang gezet worden. De stralingswarmte zorgt ervoor dat het lichaam via onder andere het zweet giftige stoffen afscheidt. Een betere stofwisseling betekent een beter herstel en een betere weerstand.

Het masker is gemaakt van Liquid Titanium Far Infrared® stof. Het stimuleert de natuurlijk aanwezige capaciteit van het lichaam tot herstel en zorgt voor meer rust en focus. Een paar kenmerken:

 • Betere genezing en herstel
 • Verlichting van pijn
 • Herstel van het de energieniveaus
 • Een beter immuunsysteem
 • Minder stress en schrikreacties
 • Betere stofwisseling
 • Meer focus tijdens het rijden
 • Betere mentale gezondheid
 • Detox-effect

De stof van het masker

De stof van het masker is ademend, sneldrogend en vocht absorberend. Het is elastisch, waardoor het fijn draagt. Je kunt masker wassen in een wasmachine en het zal niet krimpen. Bovendien blijft de kwaliteit van de stof gegarandeerd. Kortom, met dit masker kun je voorlopig vooruit.

Voor welke paarden?

Fenwick heeft meerdere producten ontwikkelt waar elk paard direct voordeel van zal ervaren. Natuurlijk kun je deze maskers en vliegenmutsen prima gebruiken op stal, in de paddock, tijdens het reizen of het trainen. Maar daarnaast zijn ze ook toegestaan op wedstrijden. Een overzicht per categorie:

 • Voor springpaarden (toegestaan op FEI springwedstrijden en landelijk vanaf Z)
  o Calming masker met oren
  o Calming masker zonder oren
 • Voor alle dressuur/eventingwedstrijden en springpaarden (onder Z)
  o Calming vliegenmuts

De maskers komen in de maten M (cob) en L (full), de vliegenmutsen in maat L.

Kalmerende oorpluggen

De Fenwick Liquid Titanium® oordoppen zijn gebaseerd op hetzelfde principe als de Fenwick-maskers. Ze bieden een therapeutisch kalmerende werking op basis van Far Infrared Rays (FIR) in combinatie met negatieve ionen. Dankzij de combinatie van Liquid Titanium®-stof en sponsschuim, past de oordop zich comfortabel aan het binnenoor van het paard aan zonder ongewenste druk. Het resultaat: meer rust en minder angst. Natuurlijk zijn deze oordoppen ademend en vochtafvoerend.

Exclusief bij Horse Riders Classics

We zijn er trots op dat wij als enige in Nederland naast de maskers ook de Fenwick vliegenmutsen en oordoppen verkopen. Heb je vragen over de werking van deze innovatieve producten? Neem gerust contact met ons op!

Bijpassende producten

Terug naar blog