TRUST Inno Sense Thin: het dunste mondstuk ooit

TRUST Inno Sense Thin: het dunste mondstuk ooit

Inno Sense is een bekende en geprezen bitten-lijn van TRUST. Nu is deze lijn uitgebreid met een dunnere variant: naast de 20 mm variant is er nu ook een 15 mm versie. Dit dunnere bit is ook beschikbaar in een versie voor pony’s. Wat moet je weten over de nieuwe TRUST Inno Sense Thin?

Inno Sense

Eerst iets over de Inno Sense-lijn. Deze succesvolle lijn is in principe geschikt voor alle paarden. Maar in essentie zijn de Inno Sense-bitten speciaal ontwikkeld voor jonge paarden en/of paarden met een gevoelige mond. Deze bitten werken heel vriendelijk in op de gevoelige mond van je paard, waardoor je beter en subtieler met je paard kunt samenwerken. Met de nieuwe Inno Sense Thin wordt die groep nóg beter bediend, zeker nu er ook nog een versie is voor pony’s.

FDA-approved

Iets over de kunststof onderdelen van de Inno Sense-bitten: deze zijn FDA-approved. Dat betekent dat het materiaal volledig veilig is voor jou, je paard en andere dieren: geen weekmakers en geen giftige stoffen. Wel zo veilig!

Dunnere bitten: waarom?

De TRUST Inno Sense bitten waren alleen beschikbaar in een dikte van 20 mm. Maar nu zijn deze bitten ook verkrijgbaar in een dikte (of dunte) van 15 mm. Waarom is deze innovatie handig?

Draagcomfort. De dunnere bitten zijn perfect voor paarden en pony’s met een kleine mond. Het kan ook een voordeel zijn als je een dubbel hoofdstel combinatie gebruikt. Je zult zien en merken dat dit een groot verschil is voor je paard of pony, vooral tijdens het trainen.

Doeltreffendheid. Met een dunner bit heeft je paard meer ruimte in de mond en is het contact stabieler. Dit maakt de samenwerking tussen jou en je paard nog doeltreffender.

Maten Inno Sense Thin

De 15 mm variant van de Inno Sense Thin is beschikbaar in drie maten:

  • 11,5 cm
  • 12,5 cm
  • 13,5 cm

Vooral de variant met een lengte van 11,5 cm maakt deze bitten zeer geschikt voor pony’s. Goed om te weten: De Inno Sense bitten zijn te combineren met alle kaakstukken.

Flexibiliteit

Hieronder een overzicht van de flexibiliteit van de mondstukken:

 

Mondstuk

Flexibel

Licht-flexibel

Nauwelijks flexibel

Flexi Soft

X

Port Medium

X

Port Hard

X

Wat onze klanten vinden

Wij hebben al verschillende geluiden opgevangen dat de Thin Inno Sense erg goed werkt. Dat vinden we ook niet verwonderlijk, want de standaard-lijn was al geweldig!

Lysanne Kruizinga zegt bijvoorbeeld over de Thin Inno Sense bustrens:

"Ik heb meerdere paarden erop gereden, jonge paarden maar ook wat oudere paarden. Alle paarden nemen het bit fijn aan. Ze schuimen er ook lekker op. Het is ook super fijn materiaal."

Zodra we meer specifieke ervaringen hebben ontvangen, zullen we ze hier delen.

TRUST Thin Inno Sense Line kopen bij Horse Riders Classics

Enthousiast geworden? Natuurlijk kun je deze nieuwe TRUST-lijn kopen bij Horse Riders Classics. Wij hebben op dit moment onder andere de volgende producten:

  • Baby pelham tongboog
  • Bustrens met tongboog
  • Flexi Soft bustrens
  • Flexi Soft watertrens
  • Watertrens met tongboog

Je kunt je bit online bestellen, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Ansen. Wil je advies? Lees dan hier meer over het kiezen van een bit voor je paard. Maar je kunt ook contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het vinden van het beste bit voor je paard.

Bijpassende producten

Terug naar blog