Samshield ovale Vs. ronde Binnenvoeringen: Wat is het verschil en welke past bij jou?

Samshield ovale Vs. ronde Binnenvoeringen: Wat is het verschil en welke past bij jou?

Als je je 2.0 ruiterhelm van Samshield aan het kiezen of aanpassen bent, kom je voor de keuze te staan tussen ovale en ronde binnenvoeringen. Beide opties hebben unieke voordelen en zijn ontworpen om een optimale pasvorm en comfort te bieden. In deze blog duiken we in de verschillen tussen deze twee types binnenvoeringen en helpen we je te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past.

De Basis: ovale en ronde binnenvoeringen

Ovale Binnenvoeringen

Ovale binnenvoeringen zijn ontworpen voor mensen met een langwerpige of ovale hoofdvorm. Dit type binnenvoering biedt een iets langer en smal profiel, wat zorgt voor een nauwkeurige pasvorm voor hoofden die minder rond en meer ovaal van vorm zijn. Het is ideaal voor ruiters die een helm nodig hebben die de contouren van hun hoofd goed volgt en extra ondersteuning biedt aan de zijkanten en achterkant van het hoofd.

Ronde Binnenvoeringen

Ronde binnenvoeringen zijn ontworpen voor mensen met een meer ronde hoofdvorm. Deze voeringen hebben een breder, meer gebalanceerd profiel dat een gelijkmatige drukverdeling over het hele hoofd biedt. Dit type binnenvoering is ideaal voor ruiters met een hoofd dat van nature meer rond is en zorgt voor een comfortabele en veilige pasvorm door het volledige hoofd.

Vergelijking van de twee types binnenvoeringen

1. Pasvorm En Comfort:
- Ovale Binnenvoeringen: Biedt een nauwkeurige, op maat gemaakte pasvorm voor een langwerpiger hoofd. Dit kan resulteren in een betere pasvorm en minder beweging binnen de helm, wat het comfort verhoogt voor mensen met een ovaal hoofd.

- Ronde Binnenvoeringen: Zorgt voor een gelijkmatige verdeling van druk en comfort over een breder scala van hoofdvormen. Dit is ideaal voor ruiters met een meer ronde hoofdvorm en biedt vaak een meer ontspannen en gelijkmatige pasvorm.

2. Veiligheid
 - Ovale Binnenvoeringen: Biedt een strakkere pasvorm, wat kan helpen bij het minimaliseren van beweging binnen de helm. Dit kan de veiligheid verbeteren door een stabiele bescherming te bieden die goed aansluit op de contouren van je hoofd.

- Ronde Binnenvoeringen: Zorgt voor een evenwichtige bescherming door de helm goed te laten passen op een rond hoofd, wat bijdraagt aan een consistente schokabsorptie over het gehele oppervlak.

3. Aanpassingsvermogen:
- Ovale Binnenvoeringen: Minder geschikt voor ruiters met een ronde hoofdvorm, omdat de pasvorm mogelijk niet ideaal is en kan leiden tot ongemak of onjuiste ondersteuning.

- Ronde Binnenvoeringen: Kan een bredere aanpassingsmogelijkheid bieden voor verschillende ronde hoofdvormen en is vaak meer vergevingsgezind bij variaties in hoofdvorm.

4. Ventilatie:
- Beide types binnenvoeringen zijn ontworpen met ventilatie in gedachten, maar de ervaring kan verschillen afhankelijk van hoe de voering zich aanpast aan je hoofdvorm. Zorg ervoor dat je de ventilatiebehoeften van je hoofd en rijomstandigheden in overweging neemt bij het maken van je keuze.

Hoe kies je de juiste binnenvoering?

De keuze tussen een ovale en ronde binnenvoering hangt voornamelijk af van je persoonlijke hoofdvorm. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste keuze te maken:

1. Meet je hoofd: Meet de vorm en afmetingen van je hoofd om te bepalen of je een meer ovale of ronde hoofdvorm hebt. Dit helpt bij het kiezen van de juiste binnenvoering. Als je van boven op je hoofd kijkt kun je bepalen of je vorm meer ovaal of juist rond is.
   
2. Probeer verschillende opties: Als mogelijk, probeer helmen met zowel ovale als ronde binnenvoeringen om te zien welke het beste aanvoelt en de beste pasvorm biedt.

3. Raadpleeg een specialist: Praat met een deskundige uit ons team. Wij weten alles over de verschillende voeringen. Uiteraard kun je de Samshield helmen met de verschillende voeringen uitvoering komen passen in onze winkel. Maak gerust een vrijblijvende fitting sessie.


Conclusie

Samshield biedt zowel ovale als ronde binnenvoeringen om te voldoen aan de diverse behoeften van ruiters. Of je nu kiest voor een ovale of ronde binnenvoering, de belangrijkste factor is om ervoor te zorgen dat de voering goed aansluit op de unieke vorm van je hoofd voor optimaal comfort en veiligheid. Door de bovenstaande overwegingen in gedachten te houden, kun je een weloverwogen keuze maken en genieten van een uitstekende rijervaring met je Samshield helm.

We hopen dat deze blog je helpt om de verschillen tussen de ovale en ronde binnenvoeringen te begrijpen en een weloverwogen keuze te maken!

Bijpassende producten

Terug naar blog