Teugels

Ontdek de kwalitatieve teugels uit ons assortiment van topmerken als Dy’on en PS of Sweden. Bij ons kan je terecht voor stijlvolle teugels in uiteenlopende stijlen. Je kunt losse teugels bij ons kopen, maar je kunt ook je teugels combineren met onze andere producten voor een compleet hoofdstel met teugels.

Dyon

Dyon Hunter Collection webteugels

€ 84,95
Dyon

Dyon La Cense Collection webteugels

€ 39,95

Verschillende soorten teugels

De teugel is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen in de communicatie tussen jou en je paard. Je gebruikt deze niet alleen om je paard instructies te geven, maar met teugels zorg je er ook voor dat het paard zijn rug beter gebruikt. Van nature leunt een paard meer op zijn voorbenen. Door ervoor te zorgen dat een paard zijn evenwicht over alle vier de benen verdeeld, is het paard beter in staat om de ruiter te dragen. Er zijn verschillende soorten teugels voor elke discipline. 

Dressuurteugels

Bij dressuur gaat het om de verfijnde communicatie met je paard. Wanneer je de teugels te lang laat of als deze in je handen verschuiven, kan dat zorgen voor onduidelijke signalen naar het paard. Daarom is het vrij belangrijk dat je deze teugels goed in de hand kunt houden. Daarbij wil je ook een nauwkeurige positie van de handen behouden, zonder veel kracht uit te oefenen op de teugels. Dat rijd natuurlijk ook een  stuk comfortabeler. 

Springteugels

Springteugels verschillen weinig van normale teugels. Echter zijn ze meestal wel voorzien van stops, zodat de ruiter extra grip heeft. Voor het rijden met een martingaal zitten er aan deze teugels martingaalstops, deze zijn gemaakt om te voorkomen dat de martingaal blijft hangen achter de gespen van je teugels. 

Naast deze specifieke teugels kan je heel specifiek zoeken naar teugels waar jij graag mee rijdt. Denk bijvoorbeeld aan anti-slip teugels, teugels van webband, rubber of gevlochten teugels. Ook de breedte van de teugel kan een heel verschil maken afhankelijk van de grootte van je handen en wat jij prettig vindt. 

Hulpteugels

Naast deze teugels kan je gebruik maken van hulpteugels om het rijden gemakkelijker te maken voor zowel ruiter als paard. Zo wordt een martingaal veel gebruikt bij het springen en kan je een slofteugel gebruiken bij het trainen van je paard. Zit je zadel niet altijd goed of verplaatst deze tijdens het rijden? Dan kan je ervoor zorgen dat deze goed blijft zitten met behulp van een voortuig. Al deze hulpteugels vind je terug in ons assortiment.

Over Horse Riders Classics

In het assortiment vind je alleen de beste hippische merken. Zo vind je teugels van, onder andere Dy’on, LJ Leathers en Equiline. Maar ook voor andere merken als Vestrum, Samshield en Kentucky Horsewear kan jij bij ons terecht. Naast ons standaard assortiment, is het ook mogelijk om maatwerk bij ons te bestellen. Heb je vragen over ons assortiment of over het maatwerk? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestel jij je producten bij ons voor 15.00 uur? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden.