Hoofdstellen

PS of Sweden

PS of Sweden Pro Jump Hoofdstel Wellington

€ 247,11
PS of Sweden

PS of Sweden Hoofdstel HvE

€ 214,05
PS of Sweden

PS of Sweden Pro Jump Hoofdstel mexicaanse neusriem Athens

€ 263,64
LJ Leathers

LJ Leathers Pro Selected Trainingshoofdstel clincher frontriem

€ 61,16
LJ Leathers

LJ Leathers Pro Selected Trainingshoofdstel clips

€ 61,16
LJ Leathers

LJ Leathers New Pro stang en trenshoofdstel lak

€ 168,60

Hoofdstellen van exclusieve merken

In ons assortiment vind je verschillende soorten hoofdstellen van de beste merken zoals Dy'on, PS of Sweden en Equiline. Er zijn veel verschillende soorten hoofdstellen, zo kan je bij ons kiezen voor een hoofdstel met een lage neusriem, hoge neusriem, een gecombineerde neusriem en een Mexicaanse neusriem. 

Anatomisch gevormde hoofdstellen

Tegenwoordig zijn de hoofdstellen steeds meer anatomisch vormgegeven zodat je paard er zo min mogelijk hinder van ondervindt, maar je toch duidelijke signalen of kunt geven. Het meest gevoelige punt op het lichaam van een paard is de nek, dit is waar tonnen zenuwen, ligamenten en pezen zich verzamelen. De nek is het hoofdkwartier van het lichaam en wat er op de nek drukt, kan elders in het lichaam problemen geven. Het is allemaal verbonden met elkaar... Om de druk goed te verdelen zijn kopstukken daarom bij voorkeur breed om de druk op de nek van het paard comfortabel te verdelen en drukpunten te vermijden. De hoofdstellen van PS of Sweden zijn hierom bekend.

Ook hebben de meeste kopstukken een ronde vorm rond de oren. Hier geldt hetzelfde principe, stel je voor dat je een zonnebril draagt die niet rond je oren is gebogen, maar helemaal recht is met een hoek van 90 °. Stel je dan voor dat je probeert je oren rond te draaien, net zoals de paarden dat altijd doen als ze luisteren ... Een ronde vorm tegen iets rechtdoor draaien is gewoon niet comfortabel.

Het type neusriem als uitgangspunt

In ons assortiment vind je hoofdstellen met verschillende typen neusriemen. Het meest gebruikte neusriem is de gecombineerde neusriem. Dit is een combinatie van een hoge neusriem met een sperriem en geeft je paard veel vrijheid om te kauwen en te ademen, maar de sperriem zorgt toch voor extra begrenzing en steun. Meer over onze neusriemen lees je hier.

Dy'on collecties

Koop je een hoofdstel van Dy'on? Dan kun je in dezelfde collectie nog losse teugels, neusriemen, voortuigen en andere accessoires bestellen. Op die manier past je hele harnachement mooi bij elkaar. Zo is er de Dy'on collectie met goudkleurige gespen en cremekleurig sierstiksel. Een perfecte set voor op concours. Voor thuis is de Dy'on workingcollectie een goede keuze. Dit hoofdstel is gemaakt van stevig buffalo leder en heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Bestel je hoofdstel bij Horse Riders Classics

Bestel je voor 15.00? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Heb je vragen over onze producten of het samenstellen van je hoofdstel? Neem dan contact op met onze klantenservice. We hebben uitgebreide kennis van de maten in ons assortiment en kunnen je hierover veel informatie geven zodat je een goed passend hoofdstel voor je paard koopt.