Hoofdstellen

Een goed gevormd hoofdstel is belangrijk om harmonieus met je paard te kunnen samenwerken. Bekijk hier ons grote assortiment met merken als Dyon en Equiline. Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Dyon

Dyon New English Collection Hoofdstel dubbele neusriem

€ 219,83
Dyon

Dyon D Collection Hackamore Hoofdstel

€ 123,97
Dyon

Dyon D Collection X-Fit Hoofdstel

€ 238,84
PS of Sweden

PS of Sweden Pro Jump Hoofdstel Wellington

€ 247,11

In ons assortiment vind je verschillende soorten hoofdstellen van de exclusieve ruitersportmerken zoals Dy'on, PS of Sweden en Equiline. We vertellen je graag wat meer over de verschillende soorten hoofdstellen, zodat je een hoofdstel kunt kiezen die helemaal past bij jou en je paard.

Anatomisch gevormde hoofdstellen

Tegenwoordig zijn de hoofdstellen steeds meer anatomisch vormgegeven, zodat je paard er zo min mogelijk hinder van ondervindt. Toch kun je er duidelijke signalen mee geven.

Drukpunten

Het meest gevoelige punt op het lichaam van een paard is de nek. Hier verzamelen zich grote aantallen zenuwen, ligamenten en pezen. De nek is het hoofdkwartier van het lichaam en wat er op de nek drukt, kan elders in het lichaam problemen geven. Alles staat met elkaar in verbinding. Om de druk goed te verdelen zijn kopstukken daarom bij voorkeur breed om de druk op de nek van het paard comfortabel te verdelen en drukpunten te vermijden. De hoofdstellen van PS of Sweden zijn hierom bekend.

Ook hebben de meeste kopstukken een ronde vorm rond de oren. Hier geldt hetzelfde principe. Stel dat je een zonnebril draagt die niet rond je oren is gebogen, maar helemaal recht is met een hoek van 90 °. Stel je dan voor dat je probeert je oren rond te draaien, net zoals de paarden dat altijd doen als ze luisteren ... Een ronde vorm tegen iets rechtdoor draaien is gewoon niet comfortabel.

Verschillende typen neusriem

In ons assortiment vind je hoofdstellen met verschillende typen neusriemen. Het meest gebruikte neusriem is de gecombineerde neusriem. Dit is een combinatie van een hoge neusriem met een sperriem en geeft je paard veel vrijheid om te kauwen en te ademen, maar de sperriem zorgt toch voor extra begrenzing en steun. Meer over onze neusriemen lees je hier.

Dy'on collecties

Koop je een hoofdstel van Dy'on? Dan kun je in dezelfde collectie nog losse teugels, neusriemen, voortuigen en andere accessoires bestellen. Op die manier past je hele harnachement mooi bij elkaar. Zo is er de Dy'on collectie met goudkleurige gespen en cremekleurig sierstiksel. Een perfecte set voor op concours. Voor thuis is de Dy'on workingcollectie een goede keuze. Dit hoofdstel is gemaakt van stevig buffalo leder en heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Bestel je hoofdstel bij Horse Riders Classics

Bestel je voor 15.00? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Heb je vragen over onze producten of het samenstellen van je hoofdstel? Neem dan contact op met onze klantenservice. We hebben uitgebreide kennis van de maten in ons assortiment en kunnen je hierover veel informatie geven zodat je een goed passend hoofdstel voor je paard koopt.