Ontdek Dreampad; een wolk om op te rijden

Ontdek Dreampad; een wolk om op te rijden

Een zadelonderlegger van memory foam. Niks nieuws zou je denken. Maar toch waren wij bij het uittesten van dit product aangenaam verrast door de uitzonderlijke eigenschappen van deze pad. Want deze is wel ultra comfy voor je paard én voor jezelf.

Wat is Dreampad?

Dreampad is een revolutionaire zadelonderlegger met Microfibre buitenzijde dat modern design combineert met maximaal comfort, een uitstekende grip op je zadel biedt en schokken perfect absorbeert dankzij de inzetstukken van 3D memory foam. De combinatie van het 3D materiaal en memory foam zorgt dat deze pad schokken supergoed absorbeert, maar dat de pad toch ook lekker luchtig blijft.

Wist je dat dit materiaal in de jaren 60 bij NASA is ontwikkeld met als doel astronauten zoveel mogelijk comfort te bieden? Hier op aarde hebben we besloten om dit hightech polyurethaanschuim te gebruiken omdat het zich dankzij zijn thermovormende vermogen perfect kan aanpassen aan de lichaamswarmte van zowel ruiter als paard. Naast het feit dat het een uitstekende schokdemper is, verdeelt dit materiaal de uitgeoefende druk gelijkmatig. Het geeft een lichte massage en beschermt de wervelkolom van zowel paard als ruiter, waardoor hun rug letterlijk wordt gespaard.

Bye Bye bumpy zadel

Zeg vaarwel tegen onstabiele en klapperende zadels die bewegen of tillen tijdens cruciale fasen zoals springen. Je zadel blijft op elk moment van je werk perfect stabiel. Het voordeel van memory foam is dat het de vorm van het zadel en de rug volgt en dun wordt waar nodig en dik blijft waar geen druk zit. Zo biedt het een perfect stabiele onderlaag voor je trainingen en wedstrijden. De onderzijde van de pad is voorzien van fleece voor een betere zweetopname aan de onderzijde.

Dream Pad is gemaakt van microfibre. Dit type materiaal is gekozen omdat technovezels worden gevormd uit bijzonder dunne en lichte stofbramen, een eigenschap die microvezelstoffen bijzonder zacht, soepel en veelzijdig maakt. Hun ademende en zweetabsorberende eigenschappen maken ze perfect voor een lange levensduur en alle seizoenen. Bovendien is microfiber is super gemakkelijk in onderhoud en kan in de wasmachine worden gewassen op 30 graden. Je haalt de memory foam inzetstukken er voor het wassen eenvoudig uit en stopt ze er na de was en droogbeurt weer gemakkelijk in.

De Dreampad is 2 cm dik en weegt 398 gram. Het zorgt voor een goed contact tussen de ruiter en het paard. Hierdoor is de dreampad wel lekker fluffy en schokdempend, maar is hij niet té dik waardoor je zadelligging teveel wordt beïnvloed.

100% Made in Italy

Dream Pad is geheel ontworpen en geproduceerd in Italië, is een zadelpad dat bij uitstek geschikt is voor springen. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek naar kwaliteitsmaterialen en geavanceerde technologieën, samen met de ervaringen uit de eerste hand van mensen die dagelijks rijden.

Aan de ontwikkeling hebben naast ruiters ook professionals meegewerkt. Dit zeggen ze er zelf over:

dr. Stefano Romano
paarden osteopaat

“Ik zorg al jaren voor het spierwelzijn van paarden.

Naar mijn mening kunnen uitrustingen zoals zadel, zadelpad, zadeldek, enz., die direct of indirect in contact komen met het lichaam van het paard, de spierbeweging voelen.

Belasting en druk uitgeoefend op de schoft, schouders, rug en op het gebied direct onder het zadel dragen, indien zo gelijkmatig mogelijk verdeeld, ertoe bij dat deze gebieden beter behouden blijven.

Daarom zijn producten die profiteren van technisch onderzoek en kwaliteitstests, net als Dream Pad, EEN GEWELDIGE HULP OM HET SPIERWELZIJN TE VERBETEREN.”

dr. Gaia Mosconi
dierenarts

“Het percentage paarden met rugpijn wordt voor een groot deel gevormd door gezonde paarden die dagelijks worden uitgerust met zadels en zadeldekjes die niet passen bij hun bouw, of, bij amateurruiters, met slecht geplaatste uitrusting.

Om de rug van een paard gezond te houden, is het essentieel om te weten welke accessoires maximaal comfort kunnen bieden.

Een van de basiskenmerken van Dream Pad is het VERMOGEN OM zich ergonomisch aan te passen aan zowel het zadel als de paardenrug, waardoor eventuele – maar feitelijk vrij vaak voorkomende – discrepanties tussen beide worden gecompenseerd. Ten tweede het vermogen om druk gelijkmatig te absorberen, en ook om deze te verdelen wanneer deze asymmetrisch is.”

dr. Matteo Derada
fysiotherapeut en Mulligan Concept-onderwijsassistent

"De schokkende bewegingen die bij het rijden optreden, kunnen de oorzaak zijn van verschillende problemen in de gewrichten, vooral in de wervelkolom. Dit kan leiden tot veranderingen in de biomechanica van de halswervels en tot de ontwikkeling van duizelingwekkende symptomen (duizeligheid), hoofdpijn en veel voorkomende nekpijn.

Wat de lumbale wervelkolom betreft, kunnen veranderingen als gevolg van voortdurende stress resulteren in eenvoudige rugpijn tot meer complexe pathologieën, zoals neuralgie (ischiaspijn/cruralgie).

Om deze redenen is het raadzaam een ​​zo ergonomisch en comfortabel mogelijk zadel te gebruiken; Daarom is een zadeldek dat abnormale speling absorbeert en de zit comfortabel maakt, altijd welkom.”

 

 Wat vonden we zelf?

Zoals gezegd waren we wel een beetje sceptisch want er zijn al zoveel zadelonderleggers op de markt. De eerste paar rondjes is het even wennen, want het veert meer dan we gewend zijn. Maar na een paar minuten waren we wel overtuigd, want dit zit voor je zelf als ruiter echt heel lekker. Het zadel blijft ook goed liggen. De pad schuift niet en gaat ook bij het springen niet klapperen.

Ook een ervaren professionele springruiter lieten we de pad een aantal weken testen op verschillende paarden waarbij een paard met meer spanning in het lichaam en een 'moeilijkere rug' zich zichtbaar beter liet bewerken.

Shop de Dreampad

Ook interesse om de Dreampad te gaan gebruiken? We zetten de voordelen nog even op een rij. Dreampad:

  • Is gemaakt met 3D memory foam
  • Absorbeert schokken
  • Elimineert wrijving
  • Wordt erg dun waar er al drukpunten zijn en er geen volume nodig is
  • Verdeelt de druk gelijkmatig
  • heeft een machinewasbare hoes (op 30 graden - geen droger)
  • Is 100% Made in Italy
  • Heeft een dikte van 2 cm en weegt 398 gram
  • Is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, navy, bruin en binnenkort ook in wit.

Shop Dreampad

Terug naar blog