Help! Mijn nieuwe witte rijbroek schijnt door: 5 tips

Help! Mijn nieuwe witte rijbroek schijnt door: 5 tips

Een veelgehoorde reden van retour van een witte rijbroek is dat hij doorschijnt. Er zijn echter een aantal tips en tricks die je moet weten over witte broeken en hoe je het doorschijnen kunt verminderen. Met een aantal handig hacks voorkom je doorschijnen zoveel mogelijk, want het is echt niet zo dat alleen jouw rijbroek van het merk waar iedereen mee rijdt ineens doorschijnt en die andere niet ;)

  1. Eerst wassen. Was je rijbroek voor het eerste gebruik binnenstebuiten en met waspoeder. Fabrikanten gebruiken vaak middelen die de broek mooi glad maken en de textuur verbeteren. Het probleem is alleen dat die middelen er juist voor zorgen dat de broek ook meer door gaat schijnen. Dus voor je hem aantrekt naar concours eerst even in de wasmachine ermee!
  2. Juiste maat. Koop de broek niet te klein. In een donkere kleur valt het uiteraard minder op maar een witte (net te) strakke broek zorgt ervoor dat de stof nog meer doorschijnt. Lees dus altijd onze productomschrijving door om te zien of wij bijvoorbeeld een maat groter adviseren van een rijbroek.
  3. Het juiste ondergoed. Kies de juiste kleur en textuur ondergoed onder je rijbroek. Een groot misverstand is dat we denken dat een witte onderbroek de oplossing is voor het doorschijnen van witte kleding. Helaas is het tegenovergestelde waar, want wit is juist zichtbaar doordat het sterk contrasteert met je huid. Kies ook voor glad ondergoed. Het is dus beter om bandjes, kant, etc. te vermijden. Een naadloze boxer is de beste keuze.
  4. De goede kleur ondergoed. De kleuren die je het beste kunt kiezen zijn huidskleur, grijs, lichtroze en rood. Deze kleuren werken het beste als je ze zoveel mogelijk aanpast aan de kleur van je huid. Bij een lichte huid ga je voor bijvoorbeeld lichtgrijs en lichtroze. Bij een donkere huid kun je meer uitwijken richting rood.
  5. Eerst laten weken in azijnwater. Heb je een rijbroek gekocht met een groot aandeel katoen? Dan is het nog een idee om hem een uur in water met een scheutje azijn te leggen en daarna te wassen. Ook azijnwater helpt tegen doorschijnen maar dit heeft geen zin bij synthetische broeken zoals de meeste rijbroeken tegenwoordig zijn.

  Bijpassende producten

  Terug naar blog