TRUST equestrian Inno Sense Swales met Tongboog hard - 1
Trust

TRUST equestrian Inno Sense Swales met Tongboog hard

€ 132,22
De swales heeft het effect van een stang en trens, maar is minder gecompliceerd. Men kan met 2 teugels rijden, een teugel aan de normale ring voor een zachte aanleuning en de andere teugel aan de onderste ring voor het effect van de stang. Lees meer
Maat
  • 12,5 cm
  • 13,5 cm
Materiaal
  • Inno Sense
Mondstuk
  • Tongboog hard
Type
  • Swales
op voorraad
Aantal

 

Gratis verzending vanaf €99,- in NL, BE en DE

 

Snel contact met onze klantenservice via WhatsApp

 

Exclusieve hippische merken

 

Bezoek onze winkel in Ansen

De swales heeft het effect van een stang en trens, maar is minder gecompliceerd. Men kan met 2 teugels rijden, een teugel aan de normale ring voor een zachte aanleuning en de andere teugel aan de onderste ring voor het effect van de stang. De Swales beschikt over losse ringen voor het bevestigen van de bakstukken waardoor de inwerking van de teugel alleen van invloed is op de onderkaak. De baby swales heeft korte scharen en heeft daarom een mildere inwerking dan de normale swales. De swales wordt gebruikt (en geleverd) in combinatie met een kinketting.

Inno sense hard port wordt gemaakt van kunststof, iets harder dan de medium port. Dit mondstuk heeft een tongboog wat zorgt voor minder druk op het midden van de tong van het paard. De inno sense hard port is moeilijk buigzaam.  Het gebruikte kunststof is FDA approved, wat wil zeggen dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. 

Bitten uit de Inno Sense collectie kunnen voor alle paarden gebruikt worden maar zijn in het bijzonder geschikt voor jonge paarden en paarden met een gevoelige mond. Het gebruikte kunststof is FDA approved, wat wil zeggen dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. Paarden die gereden worden op een Inno Sense mondstuk volgen de hand gemakkelijk en nemen het bit snel aan.

De bitten van TRUST equestrian zijn oer-Hollands. Alle bitten worden ontworpen, ontwikkeld en handgemaakt in Nederland. Dagelijks werkt een team van technische professionals aan de productie. De bitten worden met de grootste zorg samengesteld en van de beste materialen gemaakt. De kwaliteitscontrole en standaard zijn hierdoor erg hoog. Bij ieder ontwerp wordt er continu rekening gehouden met de balans tussen vorm, materiaal en gewicht. De bitten van TRUST zijn licht gebogen waardoor ze beter naar de mond van het paard vormen. Door deze anatomische vorm ligt het bit beter in de mond en wordt de druk beter verdeeld. Door de ruime keuze van mondstukken, kaakstukken en materialen streeft TRUST ernaar om voor ieder paard een passend bit te hebben.

Product Details

05000087

Specifieke kenmerken

ean13
7434011714756

Bit opmeten

Voor het bestellen van een nieuw bit wordt vaak uitgegaan van de huidige bitmaat. Hoe je deze opmeet leggen we hierna uit.

  • Meet het bit tussen de ringen.
  • Bitten van de merken die wij verkopen hebben exact de maat die je tussen de bitringen meet. Heb je een bit van een ander merk? Meet deze dan ook tussen de ringen en wanneer dit bijvoorbeeld 12,5 is, bestel je het nieuwe bit ook in die maat.
  • Let erop dat bitten met scharen zoals hackamore combi bitten meer ruimte nodig hebben zodat ze geen beschadigingen bij je paard geven.

Productbeoordelingen

Reacties (0)