Likstenen

Likit

Likit Boredom Buster

€ 23,93
Likit

Likit houder

€ 13,18
Likit

Likit Boredom Breaker

€ 38,80
Likit

Likit Liksteen Ice Rock

€ 4,54

Het is belangrijk dat een paard voldoende zout en mineralen binnenkrijgt, vooral als het wat warmer is. Een paard verliest namelijk veel zout door te zweten en krijgt via het normale voer meestal niet genoeg zout binnen om dat aan te vullen. Daarom kiezen veel paardeneigenaren voor likstenen, vooral als hun paarden inspanningen moeten leveren: een flinke buitenrit of sport. Wil je een liksteen kopen? Wat moet je dan weten over dit onderwerp? En welke likstenen hebben wij in ons assortiment?

Wat is een liksteen?

Een liksteen is in principe een blok gemaakt van zout en/of mineralen. Je hangt de liksteen op een plek waar je paard op een rustig moment zijn zout- en mineralenbehoefte kan aanvullen. Omdat de behoeften van paarden verschillen, heb je ook verschillende likstenen. Bijvoorbeeld met Himelayazout of met extra magnesium of een lekker smaakje.

Likstenen als snack

Er zijn ook likstenen die bedoeld zijn als treat of lekkernij. Het is natuurlijk leuk om je paard af en toe een beetje te verwennen. Het enige nadeel van deze likstenen is dat paarden ze erg lekker vinden en er dus van gaan snoepen. En te veel is natuurlijk niet goed. Zorg dus dat je paard zo’n liksteen niet in één keer ‘opeet’, want dat zou ongezond zijn.

Liksteen tegen verveling

Likstenen worden ook gebruikt om je paard wat afleiding te geven. De liksteen wordt dan in een houder geplaatst, waardoor je paard moeite moet doen om te krijgen wat hij wil. Sommige paarden kunnen daar uren mee zoet (of zout) zijn!

Likstenen van Likit

Bij Horse Riders Classics kun je likstenen en houders kopen van het merk Likit. Een van de hardlopers is de Ice Rock: een klassieker van Himalayazout die je makkelijk in de stal kunt ophangen. Daarnaast hebben we ook Boredom Breaker die je kunt navullen met verschillende smaakjes.

Likstenen kopen bij Horse Riders Classics

Wil je een liksteen kopen voor je paard? Natuurlijk vinden we het leuk als je die bij ons bestelt. Als je voor 15.00 uur bestelt, versturen we je bestelling vandaag nog. Heb je vragen over likstenen of over andere producten voor paarden? Neem dan gerust contact met ons op.