Sporen & Zwepen

Ben je op zoek naar een springzweep, rijzweep, dressuurzweep, longeerzweep of sporen voor jouw ritten? Bekijk hier ons assortiment met merken als BR, Equilne, Stübben, Dy'on, Metalab en Döbert.

BR

BR wielsporen klein Epsom heren

€ 26,95
BR

BR wielsporen klein Epsom dames

€ 26,95
BR

BR knopsporen dames

€ 25,95
BR

BR knopsporen heren

€ 25,95
BR

BR stompe sporen heren

€ 26,95
BR

BR stompe sporen dames

€ 25,95
BR

BR rollersporen Impuls RVS

€ 31,95
BR

BR rollersporen Impuls

€ 28,95
Stübben

Stübben SEQ sporen met wieltje

€ 44,50

Ontdek het assortiment sporen en zwepen van Horse Riders Classics. In ons assortiment vind je alleen producten van hoge kwaliteit. De sporen en zwepen in ons assortiment zijn van merken als Stübben, Dyon, Metalab en Döbert.

Zwepen

Een zweep wordt met name gebruikt om een paard te corrigeren of bij te sturen wanneer dat nodig is. Er zijn verschillende soorten zwepen die gebruikt worden om een paard te trainen of te corrigeren.

Dressuurzweep. Een dressuurzweep wordt gebruikt om een paard de discipline dressuur bij te brengen.

Longeerzweep. De longeerzweep is een van de langste zwepen die gebruikt worden bij het paardrijden. De longeerzweep wordt voornamelijk gebruikt om een jong paard te beleren.

Rijzweep. De rijzweep is een veelzijdige zweep die voor meerdere doeleindes wordt gebruikt bij het paardrijden.

Springzwepen. Springzwepen zijn korte zwepen, die doorgaans niet langer zijn dan 75 cm. Je herkent de springzweep aan het korte lederen flapje aan het uiteinde van de zweep. Deze zweep wordt gebruikt om een paard te corrigeren of een extra zetje te geven, bijvoorbeeld bij het springen.

In ons assortiment vind je voornamelijk verschillende springzwepen van het merk Döbert. 

Sporen

Sporen zijn een hulpmiddel voor bij het paardrijden. Sporen zijn metalen beugels die je met leren riempjes bevestigd aan de hiel van je laars. Met de uitstekende uiteindes aan de metalen beugel kan je beter ‘hulpen’ of sturen. Sporen worden meestal gebruikt wanneer de kuithulp niet voldoende is of tijdens concoursen om kleine hulpen te geven. Er zijn uiteenlopende sporen die je kunt gebruiken bij het paardrijden, echter is een ‘onafhankelijke zit’ wel vereist om sporen te kunnen gebruiken.

Sporen en zwepen kopen bij Horse Riders Classics

Bij Horse Riders Classics kan jij terecht voor sporen en zwepen van de beste kwaliteit. In ons assortiment vind je alleen maar producten van de beste merken voor ruiter en paard. Bestel je bij ons voor 15.00? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden.