Paardrijsokken

Bij Horse Riders Classics vind je een altijd wel een paar fijne lange kniekousen of paardrijsokken die aan je wensen voldoen. We hebben zowel dunne als dikke sokken in het assortiment van Equiline en Animo.
Met een mooi paar paardrijsokken maak je jouw outfit helemaal af en het houdt bovendien je rijbroek goed op zijn plek. We hebben sokken met speciale anti-bacteriële werking en sneldrogende capaciteiten, maar ook sokken met bling om te matchen met de rest van je outfit.
En heb je snel last van koude voeten? Er zijn ook sokken met een verdikking onder de voet, lekker wam dus maar toch dun bij de kuit zodat ze zelfs onder de strakste rijlaarzen en chaps passen.
Samshield

Samshield paardrijsokken Balzane Soft Glitter

€ 26,00
Animo Italia

Animo hoge paardrijsokken Tesy

€ 19,90 -20% € 15,92

Paardrijsokken: een belangrijk maar vaak vergeten onderdeel van de uitrusting van de ruiter. We vertellen je graag iets meer over ons assortiment en over de functie van paardrijsokken.

Waarom paardrijsokken?

Waarom eigen kiezen voor paardrijsokken? Waarom zijn goede paardrijsokken belangrijk? Ten eerste zijn paardrijsokken natuurlijk bedoeld voor comfort, maar tijdens het paardrijden zorgen de sokken er ook voor dat je rijbroek goed blijft zitten. Daarom draag je de sokken ook meestal over je rijbroek heen. Bovendien zijn paardrijsokken uitzonderlijk lang, waardoor ze goed te combineren zijn met rijlaarzen. Normale sokken zijn meestal te kort voor paardrijlaarzen. Zijn je laarzen langer dan je sokken? Dan kunnen je laarzen gaan schuren en irriteren. Daarnaast hebben alle paardrijsokken een stevig elastiek aan de bovenkant, zodat deze niet zomaar kunnen afzakken.

Welke paardrijsokken kiezen?

Je doet er dus goed aan om een aantal goede paardrijsokken te kopen. Ga jij voor basic paardrijsokken of extra stijlvolle sokken om jouw outfit helemaal compleet te maken? In ons assortiment vind je alleen maar paardrijsokken van topmerken en van de beste kwaliteit.

Dunne sokken

Dunne sokken zijn erg fijn voor in het voorjaar of om te dragen in strakke rijlaarzen of chaps, maar bijvoorbeeld om een beter contact te hebben met je paard.

Wintersokken

Toch zul je in de winter graag wat dikkere paardrijsokken willen dragen. Verschillende paardrijsokken in ons assortiment zijn ook wat dikker bij de tenen en de hiel om meer comfort te geven. Ideaal voor als je snel koude voeten krijgt. Bovendien zijn onze paardrijsokken bij de kuit altijd wat dunner, zodat je goed contact met je paard blijft houden.

Assortiment: de merken

Het aantal merken dat speciaal sokken voor de ruiter ontwikkelt, neemt steeds verder toe. Wij hebben in ons assortiment paardrijsokken van ONE Equestrian, Eqode, Animo, Equiline, Samshield en Vestrum. Dat laat zien dat de grote merken paardijsokken serieus nemen.

De Animo paardrijsokken in ons assortiment zijn verkrijgbaar in 8 verschillende modellen en de meest gangbare kleuren. Veel van de Animo Italia sokken herken je aan de sierlijke studs. De Equiline paardrijsokken in ons assortiment zijn veelal ultralichte sokken, die ideaal zijn in het voorjaar of de zomer. 

Paardrijsokken kopen bij Horse Riders Classics

Koop jij jouw paardrijsokken bij Horse Riders Classics? Dan weet je zeker dat je sokken hebt van topkwaliteit die een aanvulling zijn op jouw outfit! Bestel je bij ons voor 15.00 uur? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden.