Paardrijcaps

Een goede paardrijcap is van levensbelang voor elke ruiter. Bekijk hier ons assortiment met merken als Samshield en Charles Owen. Heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op.

KASK

Kask Kooki Lady Black Shadow

€ 330,00
KASK

Kask Dogma Chrome Silver 2.0 Zwart

€ 549,00
KASK

Kask Dogma Chrome Silver 2.0 Navy

€ 549,00
KASK

Kask Star Lady Chrome Silver 2.0 Zwart

€ 599,00
KASK

Kask Star Lady Chrome Silver 2.0 Navy

€ 599,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Swarovski Carpet Parsh

€ 949,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Swarovski Carpet Navy

€ 949,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Swarovski Carpet Zwart

€ 949,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Swarovski Frame Parsh

€ 999,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Swarovski Frame Navy

€ 999,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Swarovski Frame Zwart

€ 999,00
KASK

Kask Dogma 2.0 Hunter Navy

€ 499,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Pure Shine Chrome Zwart

€ 599,00
KASK

Kask Dogma Chrome 2.0 Zwart

€ 549,00
KASK

Kask Dogma 2.0 Hunter Zwart

€ 499,00
KASK

Kask Dogma Chrome 2.0 Navy

€ 549,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Pure Shine Chrome Navy

€ 599,00
KASK

Kask Star Lady Chrome 2.0 Zwart

€ 599,00
KASK

Kask Star Lady Chrome 2.0 Navy

€ 599,00
KASK

Kask Star Lady 2.0 Hunter Zwart

€ 549,00

Caps

Ontdek de luxe paardrijcaps in ons assortiment. Of je nu een professionele ruiter bent of paardrijden als hobby hebt, veiligheid staat voorop. Maar het oog wil ook wat.  Een goede paardrijcap is dan ook erg belangrijk. In onze collectie caps vind je mooie rijhelmen van merken als Charles Owen en Samshield. Naast paardrijcaps, kan je bij ons ook terecht voor alle accessoires en toebehoren van jouw helm. Denk daarbij aan liners (losse binnenvoeringen)captassen en meer. Zo kan jij jouw paardrijcap mooi houden en heb je er zo lang mogelijk plezier van!

Over paardrijcaps

In de meeste gevallen is het dragen van een cap verplicht in de paardensport. De schalen van onze rijhelmen zijn gemaakt van polycarbonaat. Gebruik jij je paardrijhelm regelmatig? Dan raden wij aan om een extra binnenvoering of liner te bestellen, zodat jij deze kunt wassen. Daarnaast kan je ook winter liners kopen die ideaal zijn bij koud en guur weer. In ons assortiment heb je keuze uit verschillende maten. Naast small, medium en large, hanteren we maten van 51 tot 62. Bij ons kan je er ook voor kiezen om een paardrijcap helemaal naar wens samen te stellen in jouw maat! Zo weet jij zeker dat de cap perfect bij jouw stijl past.

Wanneer zit een cap goed?

Wanneer je gaat paardrijden, moet je zorgen dat je goed beschermd bent. Het is belangrijk dat jouw paardrijcap goed past. Deze mag niet te los zitten, maar als je rijhelm te strak zit kan deze weer gaan knellen waardoor je nekklachten of hoofdpijn kunt krijgen. Er zijn een paar handelingen waarmee jij kan checken of jouw paardrijcap de goede maat heeft.

1. Allereerst moet de cap goed om je hoofd zitten. Je kunt dit controleren door met je hoofd heen en weer te bewegen. Als de helm goed blijft zitten past deze goed op je hoofd.

2. Aan de voorkant moet de helm goed tegen je voorhoofd aan zitten. Tussen je wenkbrauwen en de helm zitten als het goed is slechts enkele centimeters afstand.

3. De sluiting van je helm moet niet over je kin heen kunnen gaan. Controleer of je genoeg bewegingsruimte hebt door met je hoofd te draaien. De sluiting zou je bewegingen niet mogen belemmeren.

Hoe meet je de maat van je cap?

Meet je hoofdmaat op met een centimeter. Je huidige maat is namelijk geen goede indicatie. Houd de centimeter vlak boven je oren en meet zo de omtrek. Het getal rond je af naar boven. Een omtrek van 55,5 cm wordt dus maat 56. Twijfel je over de maat van jouw cap? Neem dan contact met ons op voor advies over de juiste rijhelm of kom langs in onze winkel in Ansen.

De merken van onze Caps

Bij Horse Riders Classics vind je alleen producten van goede kwaliteit. De caps in ons assortiment zijn van Samshield en Charles Owen. De Samshield caps staan bekend vanwege de uitgebreide maatwerkmogelijkheden. Je stelt deze eenvoudig samen in de configurator op onze site. Deze liners zijn gemaakt van memory foam en zijn eenvoudig met drukknopen vast te maken aan de buitenschaal van de rijhelm. Het voordeel van dit systeem is dat de cap als het ware meegroeit met de ruiter. Bovendien zijn de verschillende liners gemakkelijk te wassen en na te bestellen, zodat je niet direct een nieuwe paardrijcap nodig hebt.

De Charles Owen paardrijcaps zijn erg populair onder topruiters. Deze caps zijn in veel verschillende varianten te verkrijgen.

Paardrijcap kopen bij Horse Riders Classics

Je kunt heel eenvoudig je nieuwe paardrijcap bestellen bij Horse Riders Classics. Als het nodig is, helpen we je graag de beste keus te maken. Voor 15 uur besteld, is vandaag nog verzonden. Koop jij je paardrijcap bij ons en is de maat toch niet goed, dan kan je deze bij ons binnen 14 dagen gewoon retourneren (maatwerk uitgezonderd).