Wilt u een online aankoop retourneren? Hieronder leest u hoe dit werkt. Voor aankopen in onze fysieke winkel is onderstaande procedure niet van toepassing. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Download ons retourformulier.

Lees hieronder meer over hoe u kunt retourneren, welke termijnen er gelden, welke producten u retour mag zenden en wat u moet doen als u wilt ruilen.

Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Verwerking van uw retour
Vanaf het moment dat u uw bestelling inlevert bij een post verzendpunt, kan het een week duren voordat wij uw retour hebben verwerkt.

Na ontvangst wordt iedere geretourneerde bestelling gecontroleerd. Wanneer blijkt dat uw retour onbeschadigd en binnen de retourtermijn is teruggestuurd, ontvangt u een creditnota per mail en geven wij de betreffende bank- of creditcardinstantie opdracht tot het terugstorten van uw aankoopbedrag.

Indien u met Klarna heeft betaald geven we Klarna opdracht tot het aanpassen/laten vervallen van uw factuur.

Terugbetaling

U krijgt het volledige aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen (inclusief verzendkosten indien u de gehele bestelling retourneert) van uw online bestelling zo doorgaans binnen een week, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug. Afhankelijk van de bank- of creditcardinstantie kan het tot 3 werkdagen duren voordat u het bedrag daadwerkelijk weer op uw creditcard-/bankrekening heeft staan.

U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket (binnen Nederland), raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te passen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is en dat hangers, originele productverpakkingen mee retour gaan en dat de kaartjes nog aan het product zitten.

Voor de artikelen die u 14 dagen mag proberen en vallen onder de try & buy regeling brengen wij bij retourneren 12,50 euro in rekening voor het gebruik.

Uitzonderingen retour recht

Wij gaan er vanuit dat u de artikelen met zorg behandeld. De volgende artikelen nemen wij niet retour:

  • gedragen / gewassen / beschadigde kleding en producten
  • Kleding en artikelen waar de labels vanaf zijn gehaald
  • geborduurde artikelen
  • op maat gemaakte artikelen
  • Artikelen gemaakt volgens uw opgave van de kleuren, de zogenaamde custom made artikelen
  • Voedingssupplementen
  • Vloeibare verzorgingsproducten

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met service@horseridersclassics.nl. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product en is bovenstaande ook van toepassing op het product dat ter ruiling wordt aangeboden.

Adres retourzendingen

Horse Riders Classics
Dwingelerweg 14
7964 KK Ansen