Paardenverzorging

Effol

Effol Dazenblocker plus spray

€ 23,20 -25% € 17,40
Excellence

Excellence Clean & Care Lederspray 750 ml

€ 14,79
Excellence

Excellence Hoofolie Special Bedding 500 ml

€ 20,00
ONE Equestrian

One Equestrian Boots Cleaner

€ 8,99
Carr & Day & Martin

CDM Spons voor paardenverzorging

€ 2,75
BR

BR Solar Spot Cream zonnebrandcreme paarden

€ 17,95 -20% € 14,36
Absorbine

Absorbine Shampoo & Conditioner 2-in1 ShowSheen 591 ml

€ 17,95
Absorbine

Absorbine Linement Gel Embrocation 340 g

€ 25,95
Absorbine

Absorbine spierlotion Liquid Embrocation 475 ml

€ 22,95
BR

BR cooling gel Pro + 500 ml

€ 8,95
Carr & Day & Martin

CDM glanslotion Dreamcoat 1l

€ 24,50 -10% € 22,05
Carr & Day & Martin

CDM glansspray Canter Coat Shine 500 ml

€ 16,50 -10% € 14,85

Verzorging van de hoef

Laten we beginnen met de hoeven. Wanneer je met je paard hebt gereden zullen de hoeven regelmatig gekrabd worden. Al helemaal wanneer je buiten bent geweest! Hiervoor is het fijn dat je een hoefkrabber hebt die comfortabel in de hand ligt zodat het gemakkelijker wordt om de hoeven schoon te houden. Naast het uitkrabben kun je nog meer doen om de hoeven er verzorgt uit te laten zien. Zo kun je er zelfs voor kiezen om de hoeven van je paard te lakken met onze transparante of zwarte lak. Zo komen deze extra goed voor de dag tijdens een belangrijke wedstrijd.

De vacht van je paard verzorgen

Naast de hoeven is de verzorging van het vacht van je paard ook erg belangrijk. De vacht zal regelmatig geborsteld moeten worden om vuil en losse haren te verwijderen. Ook stimuleer je zo de bloedsomloop van je paard of pony aangezien dit borstelen ook als een soort massage dient. Wanneer je klaar bent met het kammen en borstelen zul je ook gebruik kunnen maken van paardenshampoo wanneer je paard of pony echt aan een opfrisbeurt toe is. Zo krijg je de hardnekkigste vlekken weg en gaat de vacht weer mooi glanzen.

Verzorging van de manen en de staart

Paardenverzorging is iets waar je continu mee bezig kunt zijn. Zo is het ook erg belangrijk om aandacht te besteden aan de manen en de staart van het paard. Deze kunnen namelijk snel gaan klitten. Naast regelmatig kammen kun je gebruik maken van verschillende lotions en manensprays om de haren minder snel te laten klitten. Voor sommige rassen is zelfs dit geen oplossing en kun je het beste de haren invlechten.