Voortuigen

Ontdek de mooiste, stijlvolle voortuigen bij Horse Riders Classics van mooie, hippische merken zoals PS of Sweden, Dy’on en LJ Leathers. We leggen je graag wat meer uit over de functie van voortuigen en geven je advies welk voortuig het beste geschikt is voor jouw paard.

Dyon

Dyon D Collection Voortuig met lange brug

€ 236,00
Equiline

Equiline Borsttuig

€ 95,00
LJ Leathers

LJ Leathers voortuig eventing met elastiek

€ 159,95
LJ Leathers

LJ Leathers Borsttuig elastiek

€ 49,50
LJ Leathers

LJ Leathers New Pro voortuig lange brug

€ 114,95
LJ Leathers

LJ Leathers New Pro voortuig met elastiek

€ 96,80
Dyon

Dyon D Collection Voortuig met brug

€ 202,00
Dyon

Dyon New English Collection voortuig lange brug

€ 236,00

De functie van een voortuig

Een voortuig is bedoeld om ervoor te zorgen dat het zadel van je paard goed blijft zitten. Zo kun je voorkomen dat het zadel tijdens het rijden of springen gaat schuiven. Een voortuig wordt ook wel een borsttuig genoemd. Een voortuig bevestig je aan de zijkanten of aan de bovenkant van het zadel. Het andere uiteinde loopt tussen de voorbenen door naar de singel. Een voortuig wordt met name gebruikt bij het springen, om te voorkomen dat het zadel gaat schuiven wanneer het paard de rug strekt.

Welk voortuig heb je nodig?

Wat voor soort voortuig jij nodig hebt, is afhankelijk van de discipline waarvoor je hem gaat gebruiken. Voor het springen is een 3-puntsmodel het meest populair. Deze bevestig je boven aan het zadel of aan de singelstoten. Voor eventing wordt meestal gekozen voor een 5-punts model. Deze wordt zowel bovenaan het zadel als aan de singelstoten bevestigd en zorgt daarmee voor een stevigere ligging van je zadel.

Maak je gebruik van hulpteugels, zoals bijvoorbeeld een martingaal? Dan wil je dat er voldoende mogelijkheden zijn om deze te bevestigen aan je voortuig. Voor het gemak zou je ook een voortuig kunnen kiezen met gemakkelijk aan te sluiten clips, in plaats van gespen. Dit maakt het een stuk makkelijker om je paard rijklaar te maken.

Merken bij Horse Riders Classics

In ons assortiment vind je paardenartikelen van alleen de beste merken. Zo vind je een grote collectie van het merk Dy’on assortiment. Naast Dy’on voortuigen, hebben we ook verschillende onderdelen voor het hoofdstel van je paard van dit merk. Van PS of Sweden en LJ Leathers vind je bij ons verschillende voortuigen in ons assortiment.

Voortuig kopen bij Horse Riders Classics

In ons assortiment vind je een brede collectie aan voortuigen. Om ervoor te zorgen dat jij tevreden bent over je aankoop helpen wij je graag bij het uitzoeken van de juiste producten voor jou. Heb je vragen over onze producten of wil jij bepaalde producten combineren? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom.

Bestel jij je producten voor 15.00 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Zijn jouw producten toch niet naar wens? Dan kun je je items binnen 14 dagen retourneren.