Neusriemen

Ontdek de neusriemen in ons assortiment van mooie merken zoals Dy’on. Een neusriem staat niet alleen heel mooi, ze hebben ook een belangrijke functie. Zo zorgen neusriemen er onder andere voor dat een bit goed op zijn plaats blijft en zorgen ze voor een goede verdeling van de druk zodat de communicatie met je paard nog fijner verloopt. In ons assortiment vind je verschillende soorten neusriemen van de beste kwaliteit.

Equiline

Equiline neusriem

€ 94,00
Dyon

Dyon D Collection sperriem breed

€ 22,95
Dyon

Dyon D Collection dubbele neusriem

€ 117,00
Dyon

Dyon D Collection koordneusriem

€ 69,95

Soorten neusriemen

Er zijn veel verschillende soorten neusriemen. Zo kun je bij ons kiezen voor een lage neusriem, hoge neusriem, een enkele of dubbele neusriem, een gecombineerde neusriem en een Mexicaanse neusriem. Welke neusriem je nodig hebt, hangt vaak af van jouw paard.

Lage neusriem

De lage neusriem loopt voor het bit langs en zorgt ervoor dat het bit goed op zijn plaats blijft. Ook al is dit een lage neusriem, om blessures aan het neusbeen te voorkomen is het belangrijk dat deze niet te laag zit. Dit is namelijk een zeer gevoelig deel van de neus bij een paard. Om die reden mogen neusriemen ook nooit te strak zitten. Een strakke neusriem zorgt voor blessures en ademhalingsproblemen. Vooral voor het beleren van jonge paarden worden lage neusriemen veel gebruikt.

Hoge neusriem

Deze wordt ook wel een Engelse neusriem genoemd en wordt iets onder de jukbeenderen geplaatst. De hoge neusriem belemmert je paard heel weinig en geeft je paard veel vrijheid om goed te ademen, te kauwen en de kaak te ontspannen. Deze neusriem is de beste keuze wanneer je je paard met een bit met hefboomwerking rijdt, zoals een pelham of op een stang- en trens. De werking van het bit wordt niet belemmerd door de sperriem en een kinketting blijft mooi vrij liggen. Deze neusriem is ook vereist in hunter-rubrieken.

Gecombineerde neusriem

De gecombineerde neusriem is een combinatie van een neusriem en een sperriem. De neusriem zelf zit iets onder de jukbeenderen bij het paard. De sperriem gaat voor het bit langs en zorgt ervoor dat het paard zijn mond niet open kan doen. Ook deze moet niet te strak zitten om te voorkomen dat het paard moeite krijgt met slikken of het bit niet goed kan aannemen.

Mexicaanse neusriem

De Mexicaanse neusriem wordt veel gebruikt bij het springen. Deze neusriem loopt kruislings over het hoofd van paard en vormt een soort 8. Bij een goede bevestiging geeft deze neusriem alleen druk op de neus wanneer het paard zijn mond opendoet.

Dubbele neusriem

Dit is een combinatie van een lage neusriem en een hoge neusriem. Hiermee kun je de druk verdelen voor je paard, wat een stuk comfortabeler is voor paarden die zoeken naar meer balans. Deze neusriem is ook heel geschikt voor sterke paarden en voor paarden die fijn lopen op een lage neusriem maar toch wat meer support nodig hebben. Deze neusriem is een goede keuze voor meer ervaren ruiters.

Neusriem kopen bij Horse Riders Classics

In ons assortiment vind je een mooi assortiment met verschillende losse neusriemen, die je kunt combineren met andere producten uit de Dy’on collecties. Zo kun jij je complete hoofdstel bij ons samenstellen. Naast Dy’on vind je nog meer mooie, stijlvolle merken als Equiline, Stubben, Acavallo en PS of Sweden.

Bestel je voor 15.00? Dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden. Heb je vragen over onze producten of het samenstellen van je hoofdstel? Neem dan contact op met onze klantenservice.