Martingaals

Heb je een mooie martingaal nodig voor jouw paard? Bij Horse Riders Classics vind je de mooiste martingalen van merken als Dy’on en LJ Leathers. Ontdek ons assortiment.

Equiline

Equiline Hunter Martingaal

€ 49,95
Dyon

Dyon D Collection martingaal Yoke

€ 109,00
Dyon

Dy'on Hunter Collection vaste Martingaal

€ 124,00
Dyon

Dyon Hunter Collection Martingaal

€ 134,95
Dyon

Dyon Collection Martingaal

€ 117,50 -20% € 94,00
Dyon

Dyon New English Collection martingaal

€ 109,00

Wat is een martingaal?

Een martingaal is een hulpteugel waarmee je de hoofd-halshouding kunt beïnvloeden. De martingaal is de meest gebruikte hulpteugel in de paardensport. Met een martingaal kun je voorkomen dat het paard het hoofd omhoog brengt.

De meest gebruikte martingaal is de glijdende martingaal. Deze wordt ook wel een ‘losse’ martingaal genoemd. Vooral bij het springen is dit type martingaal populair. Daarnaast heb je ook de vaste martingaal. Het verschil zit hem in de uiteindes. Bij de vaste martingaal eindigt deze in een lus die aan de neusriem bevestigd wordt, een losse martingaal splitst zich op in twee riemen. Een vaste martingaal wordt veelal gebruikt in de hunter rubrieken.

Wanneer gebruik je een martingaal?

Een martingaal voorkomt dat het paard zijn hoofd te hoog kan doen. Hoe langer je een martingaal laat, hoe hoger het paard zijn hoofd omhoog kan brengen. Zodra jouw paard zijn hoofd omhoog brengt, verlies je de controle over het paard. Met een martingaal kan je ervoor zorgen dat je de controle blijft houden. Vooral bij het springen wordt een martingaal veel gebruikt.

Hoe werkt een martingaal?

Een martingaal beperkt de bewegingsvrijheid van het paard. Een martingaal zorgt ervoor dat de teugels in een hoek komen te zitten. Wanneer het paard zijn hoofd omhoog brengt werkt de martingaal, via het bit, in op de lagen van de mond.

Hoe hoort een martingaal te zitten?

Elke martingaal kan op een andere manier bevestigd worden. De losse martingaal bevestig je met het ene uiteinde aan de singel. De teugels steek je door de ringen van je martingaal. Een martingaal moet niet te strak zitten voor het paard, maar zit deze te los dan zal het effect ervan beperkt zijn. Zorg er dus goed voor dat je de juiste maat hebt voor jouw paard en deze goed afstelt.

Service bij Horse Riders Classics

Bij Horse Riders Classics kun je terecht voor ruiter- en paardenartikelen van de beste hippische merken. Naast merken als Dy’on en Kentucky Horsewear vind je ook een grote collectie van merken als Samshield, Equiline, Trust en nog vele andere merken.

Bestel jij je items bij ons voor 15.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden. Is er iets mis met jouw product of ben je niet tevreden over je producten? Dan kun je deze bij ons binnen 14 dagen retourneren.