TRUST equestrian Hackamore TP - 1
Trust

TRUST equestrian Hackamore TP

€ 123,13

De hackamore wordt gebruikt om bitloos mee te rijden. De hackamore heeft een hefboomwerking en geeft druk op de neus en achter de oren.

  • Hackamore type TP wordt vaak gebruikt icm een bit
  • Hard niet flexibel neusgedeelte
Lees meer
Type
  • Hackamore
Verwachte levertijd: meer dan 1 week
Aantal

 

Gratis verzending vanaf €99,- in NL, BE en DE

 

Snel contact met onze klantenservice via WhatsApp

 

Exclusieve hippische merken

 

Bezoek onze winkel in Ansen

TRUST equestrian Hackamore TP

  • Hackamore type TP wordt vaak gebruikt icm een bit
  • Hard niet flexibel neusgedeelte

De hackamore wordt gebruikt om bitloos mee te rijden. De hackamore heeft een hefboomwerking en geeft druk op de neus en achter de oren. Bij het aannemen van de teugels wordt de tussenruimte van de neus- en kinriem kleiner en ontstaat hierdoor druk op de neus. De scharen zorgen voor druk achter de oren. Hoe langer de scharen van de hackamore hoe sterker de inwerking. Door de hefboomwerking is dit een vrij scherp bit en daarom niet geschikt voor de onervaren ruiter.

De bitten van TRUST equestrian zijn oer-Hollands. Alle bitten worden ontworpen, ontwikkeld en handgemaakt in Nederland. Dagelijks werkt een team van technische professionals aan de productie. De bitten worden met de grootste zorg samengesteld en van de beste materialen gemaakt. De kwaliteitscontrole en standaard zijn hierdoor erg hoog. Bij ieder ontwerp wordt er continu rekening gehouden met de balans tussen vorm, materiaal en gewicht. De bitten van TRUST zijn licht gebogen waardoor ze beter naar de mond van het paard vormen. Door deze anatomische vorm ligt het bit beter in de mond en wordt de druk beter verdeeld. Door de ruime keuze van mondstukken, kaakstukken en materialen streeft TRUST ernaar om voor ieder paard een passend bit te hebben.

Product Details

05000000

Specifieke kenmerken

ean13
7434011446466

Bit opmeten

Voor het bestellen van een nieuw bit wordt vaak uitgegaan van de huidige bitmaat. Hoe je deze opmeet leggen we hierna uit.

  • Meet het bit tussen de ringen.
  • Bitten van de merken die wij verkopen hebben exact de maat die je tussen de bitringen meet. Heb je een bit van een ander merk? Meet deze dan ook tussen de ringen en wanneer dit bijvoorbeeld 12,5 is, bestel je het nieuwe bit ook in die maat.
  • Let erop dat bitten met scharen zoals hackamore combi bitten meer ruimte nodig hebben zodat ze geen beschadigingen bij je paard geven.

Productbeoordelingen

Reacties (0)