Poponcini

Poponcini kimblehook

€ 229,00 -15% € 194,65
Poponcini

Poponcini 2.5 ring

€ 219,00 -15% € 186,15
Poponcini

Poponcini beval

€ 199,00 -15% € 169,15
Poponcini

Poponcini kneveltrens

€ 199,00 -13% € 173,13

Producten van het merk Poponcini

Poponcini bitten

We zijn er trots op dat we in het assortiment van Horse Riders Classics nu ook de bitten van Poponcini kunnen aanbieden. Dit zijn namelijk niet zomaar bitten. De bitten van Poponcini zijn ontwikkeld voor optimale gebruiksvriendelijkheid. Ze zijn zeer zacht en buigzaam en daarmee ideaal voor gevoelige paarden en paarden die in het parcours op een hackamore worden gereden. Wil je een bit van Poponcini kopen? We vertellen je graag wat meer over dit Italiaanse merk.

Het merk Poponcini

Poponcini is opgericht door Giuseppe Poponcini, een vaardig ambachtsman met een buitengewoon goed oog voor detail en liefde voor de paardensport. Deze eigenschappen motiveerden hem om bitten te maken voor paarden die meer comfort hebben dan normale bitten. Hij noemt dit zelf harmonie: harmonie tussen ruiter en paard, voor een betere en prettigere samenwerking. Inmiddels worden bitten van het merk Poponcini internationaal gebruikt en erkend vanwege de hoogwaardige kwaliteit.

Bitten soms oncomfortabel

Het viel Giuseppe Poponcini op dat zijn paard niet goed reageerde op de meeste bitten en mondstukken. Uit liefde voor zijn paard ontwierp hij een bit dat zijn paard wel prettig zou vinden. Het lukte hem een mondstuk te ontwikkelen waarmee de ruiter op een precieze en prettige manier met zijn paard kan communiceren. Hieruit zijn de beroemde bitten van Poponcini ontstaan. Deze bitten zitten liggen lekkerder in de mond van je paard omdat ze zeer zacht en buigzaam zijn, zodat hij beter reageert op de sturing van de ruiter.

Verschillende soorten bitten

We hebben in ons assortiment verschillende bitten van Poponcini: bustrensD-trensophaaltrens en andere bitten. Wil je hulp bij het vinden van het juiste bit voor je paard? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook onze blogartikelen lezen, bijvoorbeeld het artikel: Wat is het verschil tussen een watertrens, bustrens en D-trens?

Horse Riders Classics

Of je nu een bit van Poponcini of van een ander merk wilt kopen, bij Horse Riders Classics ben je aan het goede adres. Wij leveren uitsluitend A-merken ruitersportartikelen aan paardenliefhebbers wereldwijd.